Rakan Blogger

Wednesday, October 26, 2011

Segmen Kancil8349 : Kartun Animasi Yang Paling Korang Suka...

Assalamualaikum dan salam Satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.

Memandangkan segmen Kancil kali keempat tidak sesuai untuk dianjurkan kerana bimbang ada blogger yang tersinggung walaupun niat sebenar adalah untuk perkongsian pandangan. Oleh itu, Kancil telah membatalkan segmen tersebut dan menganjurkan satu segmen. Memang dah rancang awal tapi itulah, mengapa segmen tu plak yang terkeluar dalam minda Kancil.

Tentu ramai di antara rakan blogger suka dengan kartun animasi tidak kiralah dari Jepun, Malaysia mahupun Amerika. Semua mempunyai daya penarik tersendiri. Hingga ada yang sanggup membeli barang mainan sebagai tanda minat kat kartun animasi tersebut. 

So, sesiapa yang nak join. Kancil amat mengalu - alukan. Kalau nak join, sesiapa pun boleh yang penting dia blogger. Hehehe...syaratnya ialah : 

1. Buat satu entri

2.  Letak header Kancil 8349 blog di dalam entri korang


3. Tajuk entri tersebut  Segmen Kancil8349 : Kartun Animasi Yang Paling Korang Suka

4. Ceritakan dalam entri anda berdasarkan  : 
a) Nama Kartun Animasi tersebut
b) Mengapa anda minat kartun animasi tersebut
c) Mula minat pada tahun berapa (jika ada)
d) Watak paling best dalam kartun animasi yang korang suka
e) Letak apa - apa gambar mengenai kartun animasi korang suka (Satu pun sudah cukup)

5. Korang boleh letak seberapa banyak kartun animasi yang korang suka. Cuma, yang paling korang suka dan best letak kat no 1.

6. Selesai, korang kasi tinggalkan url korang kat ruangan komen. Kancil akan buat satu list entri khas untuk ini. 
7. Tarikh tutupnya : 26 hb Oktober 2011, 10 malam


Terima kasih kepada semua rakan blogger kerana sudi membaca dan menyertai segmen keempat Kancil

51 comments:

Eera Shera said...

huhu..segmen yg menimbulkan eksaited..hihi..ok akan join :)

Eera Shera said...

dtg melaporkan diri,

http://eerashera.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

Aien Not Alien said...

segmen ni best..hehehe...

akan join esok...sekarang nak kumpul barang bukti dan idea...hihi...

dhiera said...

wah..segmen lagi! anime yg best: yakitate.. kalau ada peluang, nak join. hoho

Kak Yatie said...

karton ye, akak memang ada katon kesukaan, tapi dulu dah pernah buat n3 tentang tu..

cinnamon.com said...

Dengan sukarelanya saya pun terjun sama..

http://norihanchocolatebakery.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

3no gr33ny said...

hamba siap!! hehe

http://3nogr33ny.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

Zura said...

waaah...menarik nie..nk join jgaklah..

ANISA said...

ni saya punyer link...
http://anisa-mylife.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349kartun-animasi-yang.html

Yumida said...

wah...dh ramai join...tgh pikir kartun ape yg disukai...

Eira Adiera said...

tag satu entry kat kancil:)

Santri T.P.I.N.I said...

salam kancil...santri datang melaporkan diri untuk segmen ini :

http://sun3tpini.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

Santri T.P.I.N.I said...

saya suka DRAGON BALL...!!!

QueeN TerataI said...

errr Queen x minat kartun... cmne ni?

Fad said...

kancil ni mesti peminat kartun..hehe

aimie amalina said...

pon2
ohh my..
mimi suke katun cikgu!
hehehehe

khairul said...

jom tgk video keluaq api dr ekzos.http://gilamodified.blogspot.com/2011/10/autoshow-aerocarnival-iv-unikl-oct-23.html

Faz Abas said...

mak cik pun join...

http://kisah-dan-kasih.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

masz86 said...

Dah siap n join :)

http://masrinasidek.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8649-kartun-animasi-yang.html

siti hidayah said...

Join

http://dayahpunyerbelog.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

Aien Not Alien said...

ok..siap...

http://aiennotalien.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil-8349-kartun-animasi-yang.html

maszull said...

assalamualaikum kancil...mama dtg join segmen ni yer...:)

http://maszull.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

yana-feehily said...

http://yana-feehily.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

dah join dah..hehehe

Dylla Abas said...

Nak join juga!!

http://starfleet2208.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil-8349-kartun-animasi-yg.html

Lily said...

http://lystra-lily.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

EmpayarUtama said...

Cam best nih :)

smilenajah93 said...

jom join conan !

http://smilenajah93.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

nurulauni said...

http://nurulauni123.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

teema chan said...

Join sama yaa , thanks ;)

http://belogsayacun.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

Run Away said...

wah...best ni...;d

nurul nabila bt medan said...

join !
http://nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

AsyieqiN Rkey said...

hye kancill lama tak singgah di blog kamu...wahh nak joinnn....

Lyana M said...

join jugak ye..

http://i-love-the-way-i-am.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

Addin said...

rajinnya kancil buat segmen :)

Sinichi Edogawa said...

http://wwwsinichiedogawa.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

jijah said...

dah join..wlopon nk abis contest nih da ttap nk join hehe..
http://jijahcomey.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349kartun-animasi-yang.html

Aiisyah Gazali said...

Join :D

http://roseskalerful.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

♥♥are-na ♥are-lip♥♥ said...

join .

http://pinkyyana.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil-8349-kartun-animasi-yang.html

azilinda ali said...

http://boboiboy18.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

daniel said...

dah join=)
http://daniel-happyalways.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

♥ Chilleos Tercomel ♥ said...

nak join ye ! :)

http://phosphorusarsenic.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

icha said...

Kindly please view my blog..

coz i'm in...!!! :)

http://daisy-cherry.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

ABU said...

wah.. tamai penyertaanya.. tahniah en kancil.. :D

remyhazza said...

tetap setia dgn smurf ! he3

ayiel said...

saya terlewat?? :(

http://ayielefthanded.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-kartun-animasi-yang.html

Adylia Qarissa said...

wah...ramainya yang join..dkna tak berapa minat kartun...hihiii...

layan macam tu jer.. :)

Niena Pengembara Ilahi said...

rajin buat segmen skang ni ye..tpi niena xsmpat nk join...btul2 bizi..sorry sesgt

ciK LyndaWawa said...

ala....tak sempat nak join...=(

ciK LyndaWawa said...

ala....tak sempat nak join...=(

ANNUR said...

alahh. baru nak joinn! dh xsmpat. anyway,, saya minat arale chan! ahahha. *tetiba.

Momma AA said...

alaa... x sempat nak join laa... apa2 pun saya nak share anime yg saya suka iaitu gokusen.. Menarik anime ni.. Mengisahkan sorg cikgu yg join private school.. pelajar2 nakal.. tp cikgu ni best.. at d end, baru la pelajar2 dia tau yg dia sebenarnya YAKUZA.. huhu...

Best tau... Kancil n kwn2 lain cuba la try cari anime ni.. besttt... x nyesal la kalo korg tgk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...