Rakan Blogger

Saturday, October 1, 2011

Segmen Kancil8349 : Pengalaman Semasa Perkhemahan Unit Beruniform

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.

Beberapa hari yang lalu, Kancil sibuk mengendalikan program perkhemahan unit beruniform peringkat sekolah di mana Kancil mengajar. Banyak kerja dan pengalaman baru yang Kancil terima sehingga tidak dapat membuat beberapa entri di dalam blog. Bukan Kancil seorang sahaja yang buat semua cuma Kancil yang sukakan program ini sehingga sanggup 24 jam di sekolah.

Memandangkan ramai rakan blogger merindukan kenangan perkhemahan mereka [klik dekat komen entri], Kancil ingin membuat satu segmen untuk mereka dan semua blogger. Kerana Kancil ingin tahu juga apa kenangan mereka dan mungkin juga rakan - rakan blogger yang lain. Untuk makluman semua, Kancil tidak pernah menyertai perkhemahan peringkat sekolah. Sehinggalah Kancil masuk Universiti barulah Kancil merasai apa itu perkhemahan.

Apapun marilah kita berkongsi pengalaman masing - masing dengan menyertai segmen Kancil yang ketiga. Kalau nak join, sesiapa pun boleh yang penting dia blogger. Hehehe...syaratnya ialah : 

1. Buat satu entri

2.  Letak header Kancil 8349 blog di dalam entri korang



3. Tajuk entri tersebut  Segmen Kancil8349 : Pengalaman Semasa Perkhemahan Unit Beruniform

4. Ceritakan pengalaman korang berdasarkan  :
a) semasa perkhemahan
b) unit beruniform
c) tempat perkhemahan
d) sekolah
e) tahun
f) aktiviti yang paling seronok (jika ada)
g) jika ada gambar kenangan, bolehlah diletak dalam entri korang.

5. Ajaklah rakan - rakan blogger yang lain untuk menyertai segmen Kancil.

6. Selesai cerita, korang kasi tinggalkan url korang kat ruangan komen. Kancil akan buat satu list entri khas untuk ini. Jika bilangan melebihi daripada 50 orang, Kancil akan buat satu list khas berdasarkan unit beruniform.

7. Bagi mereka yang tidak pernah menyertai perkhemahan unit beruniform seperti Kancil, ndak salah kalau join. Nanti kancil buat list khas untuk mereka

8. Tarikh tutupnya : 01 hb Oktober 2011, 10 malam.

Terima kasih kerana sudi menyertai segmen Kancil 8349.

64 comments:

Eera Shera said...

kancil, masa sekola tak pernah join camping pun.masa kat u ade la. boleh ke?huhuu

Kancil 8349 said...

Eera :

kancil dah ubah syarat...ndak apa, jomlah ikut

3no gr33ny said...

i'Allah hamba akan join..apa lagi kalau empunye segmen yang menjemput hamba..tapi sekarang ada kekangan masa..bila tiba waktu lapang..hamba pasti akan ikut serta =)

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

ndak apa...masa banyak lagi...ada seminggu lagi

cinnamon.com said...
This comment has been removed by the author.
Eera Shera said...

ok siap! cam panjang la pulak entrinye. eksaited pulak.haha

http://eerashera.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

Niena Pengembara Ilahi said...

InsyaAllah akan join bla ada ksmpatan... :)

mgkin esok... lps ni nk tdur dh ^^

cinnamon.com said...

saya join

http://norihanchocolatebakery.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

ijA said...

nak join..best ne..bila free kita post ek...ehehe..busy gan kelas.,

ijA said...

http://umealong.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

ciK LyndaWawa said...

ok...nak join..huhuhuhu..=]jap..bg masa okeh..huhuhu

ciK LyndaWawa said...

join dah..=]

http://lyndawawa.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

Santri T.P.I.N.I said...

salam kancil, santri datang melaporkan diri:

http://sun3tpini.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

dhiera said...

tak suka pergi camping!!!

ain1914 said...

ain dah join...

http://ibuamirulpunyeblog.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

elnino moona said...

done!...
da join..

http://moonrahdin.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

maszull said...

salam kancil...mama dtg join segmen ni harap berpuas hati kerana ada yg mama dah lupa....:)

http://maszull.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

c genk bah ne said...

best ne...huhuhu..tiba2 teringat satu pengalaman yg tak dpt dilupakan..jap ea.. genk buat entri dulu hehehe


MENARIK DI genkcorner.blogspot…
JOM BACA!!

1.MAAF SAYA TAK LAYAN BLOGGER FOLLOWER CIPUT
2.Tergoda Wanita Memakai Legging
3. Pakai Shawl itu HARAM?
4. 5 Perkara Yang TAK Patut Dilakukan Ketika Sedih

YNA said...

x pernah camping, huhuhu

c genk bah ne said...

kancil baca entri ini sampai hbis k..heee

http://genkcorner.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

HasrulHassan [HH] said...

As-Salam.
Alamak ... siyes saya tak pernah camping dengan unit beruniform. Tetapi saya pernah la bercamping dengan member2 sekolah dulu. Style buat sendiri, masuk hutan gitu ..walaupun masa tu baru je tingkatan 3 ..mak paak pun taka tahu ...

NM02 said...

byk kali pi camping

tapi gambar nan hado

hira said...

erk. saya makin busy. tak tau la boleh join ke tak. kena fikir-fikir apa semua dulu. hehe

CikGu Ma said...

assalamualaikum...cek mai nak bagi sambutan ni..heheh

http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

yayath said...

yath tumpang join ye cikgu kancil:)hehe

http://qasehhumayrayathafiz.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

fauziahahmad said...

terima kasih kancil sudi jemput...
saya dah join...

http://ramaramapunyecerita.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil-8349-pengalaman-semasa.html

Gen2Merah said...

woww... banyak sebenarnya aku leh cerita pasal perkemahan UB ni... tapi sayanglah tak dpt nak upload gamabar... line slow bangat.. huhu

Zul Fattah said...

maaf sangat.. saya masih dlam pantang xleh join segmen or contest..

3no gr33ny said...

Alhmdulillah, ada juga kelapangan buat hamba yer Kancil..nah ini untuk sahabat..
http://3nogr33ny.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

NasZ said...

berjaya menjoinkan diri. hehehe.

http://mohdnaser.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil-8349-pengalaman-semasa.html

Ary said...

huu..dah lama sgt tinggalkan persekolahan apatah lagi perkhemahan..

apapun, akk sokong kancil ok!:)

Yumida said...

gdluck pd yg join..nnt2 ade ms sy join jgk erk...go go kancil! brooom!

Ummi_R❀salici❀us said...

rajinnyaa buat segmen!
umi payah nak join skrg, lecture saja..huhu

Adylia Qarissa said...

dkna singgah sini..masih sakit tekak...mood bw jer...ape pon dkna support segmen kancil nie yea.. :)

RATU QASEH SAIFUDIN said...

sory lambat join..hihi..=)

http://qasehsaifudin.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil-8349-pengalaman-semasa.html

AyuInsYiraH said...

http://ayuinsyirah.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

ayu joint yer..

Cik Sara said...

Let's go gurl.. heee...
Kancil, nak join \('o,')/

http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

Isteri Encek Bard said...

alamak dah lupa pengalaman berkhemah plak.. hihihihi

Vna Sandhu said...

x pernah join camping seumur hidup huhuhuuuu

Norhisham Nordin said...

kalo berkhemah mesti dgn kawan2 jek... tak masuk unit beruniform pun sbb diorg punya trip perkhemahan tak thrill... huhuhu...

Kakzakie said...

Dulu kakak tak ada dibenarkan bawa camera itu tak ada gambar...

Tapi tambah follower boleh juga. Dah kakak dah tambah buat kancil:)

maisarah sarah said...

kancil!!!ndak mau merajuk2 bah...nanti xcomel.hehehe...

xleh join segmen sebab xde pglaman berkhemah ngan unit uniform.khemah sndri2 ada la.hahaha

ciK LyndaWawa said...

saya nak join lagi!!!!hahaha....xpakan...loba2!!!!nanti saya buat entry lagi

aizamia3 said...

alamak tak ingat join apa.. tapi masa tu kena denda sapu ntah apa menatang yang dorang campur kat muka.. nasib baik muka tak naik jerawat bagai.. itu je sekali.. hahaha..

ciK LyndaWawa said...

uit..join lagi.haahahaha..
saja nak memeriahkan segmen..huhu

http://lyndawawa.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa_28.html

syuzi syofia said...

daripada mase sekolah.. smpi lah mase kt kolej... HARAM x pnh lngsng join unit berunifom ni.. khemah2.. mmg xde lngsng.. so camne nk citer? sbb xde pengalaman lngsng.. huhu

CIK PARO! said...

dah join..harap terima..

http://kisahcikparo.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

PeRmAtA bIrU said...

http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html


join..:)

Fahuna said...

Join! :D

http://fahuna.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

Pen Biru said...

penah camping masa skolah..tapi dah tak ingat pun kalau nak diceritakan..sedey btol

iMBobo said...

http://www.imbobome.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

iMBobo join! :)

Lulu Caldina said...

lulu tak boleh join segmen ni, sebab lulu tak pernah join perkemahan, papa tak bagi.. siyes :(

Fezz said...

nak join.. nak join!!!

post akan siap esok..

nantikan.. hanya di http://seventh-july95.blogspot.com/

khairul said...

confirm selamat.http://gilamodified.blogspot.com/2011/09/confirm-selamat.html

aimaniman said...

akak taun ni 'terpaksa' ikut perkhemahan sebab akak ketuan Kadet Bomba,.. fullamak teruk betul, lagi2 kalau terpaksa tinggal anak, klau time sekolah ok la, kalau muda2 blom kawen ok.. haiii nasib.. tapi syok gak, sbb akak p siang je malam bomba handle.. he hee

AIEN NOT ALIEN said...

Salam.


dah join..ini pengalaman saya.


http://aiennotalien.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil-8349-pengalaman-semasa.html

Fezz said...

seperti yang dikatakan semalam.
post pun sudah tersedia..
http://seventh-july95.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

selamat membaca pengalaman saya =)

MuRni DahLiA said...

i follow u..follow me back k..=)
www.aleeya88.blogspot.com

- LIANA ASIF - said...

kalau berkesempatan, nak join juga... :-)
sy masih baru di blog ini... :-)

missina said...

alamak macam tak sempat je nak join,,keje ptg nih,,huhu

khairul said...

teringat masuk scout dulu2

Kereta muntah api .http://gilamodified.blogspot.com/2011/10/raj-spits-fire.html

Apple Pearl said...

salam..apple datang join..

http://applepearlhaira.blogspot.com/2011/09/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

Nurul Iman said...

wah...ramainya yg join kancil!!!

- LIANA ASIF - said...

Sempat juga join walaupun terlewat.... :-)

http://wardahhati.blogspot.com/2011/10/segmen-kancil8349-pengalaman-semasa.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...