Rakan Blogger

Saturday, October 1, 2011

Pengalaman Perkhemahan Pasukan Kadet Polis

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.


Pasukan ini merupakan pasukan Kadet Polis. Jom kita terjah ke blog mereka :

1.

Blogger ini merupakan anak tempatan negeri Sabah. Beliau dan pasukannya merupakan Kadet Polis generasi pertama di sekolah mereka. Blogger bersemangat tinggi sepanjang perkhemahan yang berlangsung 3 hari 2 malam. Namun ada peristiwa pahit telah berlaku kepada blogger ini. Apa yang telah berlaku, kalau nak tahu sangat, jomlah ke blog beliau. Korang akan tahu apa yang telah terjadi kepada beliau. Klik je header beliau di atas.

2.

Blogger ini minat dengan pakaian seragam Kadet Polis. Mereka berkhemah di Negeri Melaka selama 3 minggu. Lama benar tu...aktivitinya yang mereka sertai pun menarik dan berguna. Kalau nak tahu apa aktiviti dan pengalaman blogger nie. Jomlah terjah ke blog beliau. Klik je header beliau di atas ini.

3.

Bila Kancil terbaca entri blogger nie, sudah membayangkan kehebatan mereka semasa perkhemahan mereka. Best tu...bilangan mereka merupakan paling ramai menyertai perkhemahan. Tapi kaum hawa...kaum adam macam pupus pula. Kalau Puteri Islam ndak apa nie Kadet Polis. Apa jadi? Semasa perkhemahan, pasukan merekalah yang lengkap. Lengkap apa yeah dan sehingga dua tapak memerlukan untuk pasukan mereka. Satu tapak untuk satu pasukan. Apapun, kalau nak tahu ceritanya, jomlah terjah ke blog beliau. Klik je header di atas.

4.

Pada mulanya blogger nie ndak suka dengan unit uniform ini sebab malas mahu berkawad. Tapi hatinya berubah. Kenapa? Beliau juga menyandang jawatan tinggi dalam pasukannya dan telah diminta untuk menganjur satu program. Apa program tersebut? Dan ada aktiviti yang paling menakutkan beliau.  Apa dia? Kalau nak tahu sangat, jomlah terjah ke blog beliau. Klik header beliau di atas.Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

4 comments:

fauziahahmad said...

terbaiklah kancill...rajin sungguh....terima kasih sangat2.....:D

Kancil 8349 said...

fauziahahmad :

terima kasih kerana sudi menyokong Kancil

PeRmAtA bIrU said...

thanks kancil... jawatan x tinggi pon.. biasa aja..:)

Kancil 8349 said...

Permata Biru :

terima kasih kembali. Sahaja buat gempak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...