Rakan Blogger

Saturday, October 15, 2011

Tiba - Tiba Menghilang....Ke Mana?

Assalamaulaikum dan salam satu Malaysia.

Selamat datang kepada semua rakan blogger dan pembaca setia ke blog Kancil 8349.

Khamis lalu, Kancil sedikit kelam kabut sehingga tidak dapat update entri mahupun membalas kunjungan rakan blogger yang lain. Ini kerana, Kancil terpaksa balik ke Semporna atas urusan keluarga. Laptop tetap dibawa namun kesuntukan masa yang menyebabkan Kancil tidak dapat buka blog mahupun FB Kancil.

Apabila, membuka email sebentar tadi. Banyaknya email. Wah....rugi kalau tidak balas komen - komen rakan blogger nie. Sebelum membalas komen, Kancil nak buat satu entri ini...hehehe...Sebenarnya, ibu bapa Kancil telah pergi menunaikan ibadah Haji. Syukur kerana mereka menjadi tetamu Allah di Kaabah pada tahun ini.

Sebagai anak sulung dalam keluarga, Kancil harus kembali dan menemani mereka sebelum berlepas ke Tanah Suci. Sebagai tanda kesyukuran, keluarga Kancil telah mengadakan kenduri kesyukuran di kampung. Ramai sanak saudara berhimpun. Yang jauh dari Lahad Datu sanggup datang untuk mengucapkan selamat pergi menunaikan ibadah Haji.

Itu sebenarnya berlaku pada Kancil beberapa hari tidak update blog. Apapun Kancil berharap ibu bapa Kancil akan selamat pergi dan selamat kembali dari menunaikan ibadah Haji.

Terima kasih kerana sudi membaca dan tinggalkan komen di blog Kancil 8349.

54 comments:

Princess Solehah said...

owh..patut sunyi sepi blog kancil ni...

remyhazza said...

doakan keluarga kancil selamat pergi dan kembali,,,,,amin

eyryn said...

semoge selamat pergi & balik :)
patut laa kancil tak update.. sibuk rupenye :)

Syazwan Che Deraman said...

musim haji sekarang ni.

have a good day.

khairul said...

moga2 mereka mendapat haji mabrur Kancil

cinnamon.com said...

dah agak dah,kancil mesti ada hal punya..semoga selamat semuanya perjalanan mereka ke tanah suci..

Dylla Abas said...

insyaAllah..selamat pergi selamat kembali :)

Santri T.P.I.N.I said...

wah...bestnya kalau dapat pergi sama-sama dengan keluarga pergi menunaikan haji...kancil kenalah jaga keluarga sebab kancil anak sulong...

Adylia Qarissa said...

semoga mereka mendapat haji yang mabrur...

dkna doakan mereka selamat pergi dan pulang yea... :)

ziraziz said...

semoga parent kancil slmt pergi dan balik...

harap2 kita juga diberi kesempatan seperti mereka...

Lulu Caldina said...

keluarga lebih penting :)

Kancil 8349 said...

Princess Solehah :

tulah pasal...kelam kabut dibuatnya

Kancil 8349 said...

Remyhazza :

terima kasih...

Kancil 8349 said...

Eyryn :

terima kasih...amin

Kancil 8349 said...

Syazwan Che Deraman :

betul tu...terima kasih

Kancil 8349 said...

Khairul :

amin...terima kasih

Kancil 8349 said...

Cinnamon.com :

terima kasih...semoga mereka selamat

Kancil 8349 said...

Santri :

Kancil hanyan temankan mereka di terminal je...mak bapa Kancil yang pergi...insya Allah Kancil bersama isteri Kancil

Kancil 8349 said...

Adylia :

terima kasih dkna

Kancil 8349 said...

Ziraziz :

terima kasih....betul tu...hanya orang terpilih menjadi tetamu Allah

Kancil 8349 said...

Lulu Caldina :

betul tu...

AIEN NOT ALIEN said...

utamakan keluarga... ^_^"

semoga selamat semuanya..

Eera Shera said...

tercari-cari gak mana sang kancil...huhu

Zura said...

semoga sumenye okey...:)

Kancil 8349 said...

Aien Not Ana :

terima kasih...betul tu

Kancil 8349 said...

Eera Shera :

terima kasih mencari2 kancil...sekarang dah terjawab...hehehe

Kancil 8349 said...

Zura :

amin...terima kasih

Zul Fattah said...

Smoga Ayah dan Ibu kancil selamat pergi dan selamat pulang..
hehe.. happy blogging

Kancil 8349 said...

Zul Fattah :

terima kasih

CikGu Ma said...

mintak tolong doakan saya cepat kaweennn...ngeee..

jom ke blog saya :

@http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2011/10/mini-camping.html

Yatie Awang said...

Alhamdulillah, semoga mereka selamat pergi dan kembali, Amin

Acik said...

x per! anak mithali, mesti utamakan ibu dan bapa ...
semoga mereka mendapat haji terbaik! :)

Kancil 8349 said...

Cikgu Ma :

hehehe...boleh bah...semoga kamu dipertemukan jodoh yang baik2...amin...

Kancil 8349 said...

Yatie :

Amin...terima kasih

Kancil 8349 said...

Acik :

terima kasih...amin

Niena Pengembara Ilahi said...

wah. gi haji..kancil bla lgi :D

Kancil 8349 said...

Niena Pengembara Ilahi :

insya - Allah bila dah cukup duit Kancil akan menunaikan haji bersama isteri Kancil

I am...izuan said...

sangat bz!!!fuuhhhh

maszull said...

salam kancil...sama2lah kita doakn pemergian mereka ke sana di bawah perlindungan Allah dan semoga mereka selamat pulang dgn selamat...

p/s mama pun baru BW hari ini sbb hubby mama masuk hospital...

Addin said...

insha Allah , amin :)

Kancil 8349 said...

I am izuan :

hehehe...

Kancil 8349 said...

Maszull :

salam mama,
terima kasih mama...kancil berharap mereka selamat.

p/s : ndak apa mama...utamakan keluarga

Kancil 8349 said...

Addin :

terima kasih

Aiisyah Gazali said...

alhamdulillah. Semoga selamat pergi and selamat balik. amin..

Gen2Merah said...

takpa ums.. lepas ni giliran mu kan akan naik haji kelak. amin

Kancil 8349 said...

Aiisyah Gazali :

terima kasih...amin

Kancil 8349 said...

Gen2Merah :

Insya - Allah geng...semoga dapat pergi dalam usia muda

3no gr33ny said...

terjawablah teka teki hamba beberapa hari mengintai kancil di halaman tapi xketemu...huhu..moga parents kancil selamat pergi dan balik =)

Kancil 8349 said...

Dylla Abas :

terima kasih...amin

Kancil 8349 said...

3no gr33ny :

hehehe...terima kasih kerana sentiasa mengunjungi blog Kancil...terima kasih juga doakan keselamatan mak bapa Kancil

Run Away said...

Sy pun baru awineh on9....;d

Kancil 8349 said...

Run Away :

samalah kita rupanya hehehe

aimie amalina said...

bagusnye cekgu kancil =]

Kancil 8349 said...

Aimie Amalina :

terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...